JFK Archives - de sista dokumenten nu släppta?Under 2017, sedan President Trump accepterat det datum som sattes sedan länge, har nu arkiven öppnats.

Vad som hänt i år är att c:a 32.000 filer som omfattar mordet på President Kennedy har till sist öppnats. Främst kommer filerna från CIA och FBI, men också justitiedepartementet samt en lång rad andra amerikanska underrättelsetjänster. Dessa är nu tillgängliga för allmänheten:

https://www.archives.gov/research/jfk/2017-release?page=60

Är detta nu det sista vi kan förvänta oss, beträffande de amerikanska underrättelsetjänsternas kunskaper kring mordet på Kennedy? Nej, så är det inte alls, faktiskt, där är jag rejält besviken.

1. Alla dokument är fortfarande inte släppta.
2. Mängder av de dokument som nu släppts har varit släppta tidigare...
3. Därför att överstrykningar och raderingar fortfarande kvarstår i samma dokument.
4. Under 2017 har 32 tusen filer släppts. Hur många som återstår är okänt, till dags dato.


Utan ett anständigt referendum, det finns inga standarder för vad, hur, vilka eller vem, till exempel, som är sökbart i det här materialet, är det mer än svårt att dissekera.

Man ska också notera att de knappt trettiotvåtusen filerna innebär ett mångfalt större antal A4 sidor, hur många redovisas inte, men troligen ett par hundratusen, såvitt jag förstår av detta.

Det kommer att ta lång tid innan det här materialet är genomgånget och analyserat av alla intresserade, hittills har jag bara hunnit igenom en liten bråkdel.

Kommentarer

Populära inlägg